Run Forrest, Run! Britse man loopt 24 jaar later zelfde route als Forrest Gump

Run Forrest, Run! Rob Pope, een Britse man nam de zin letterlijk en maakte er zijn levensproject van om dezelfde route als het gelijknamige personage uit de film met Tom Hanks te lopen. 

De 39-jarige Rob Pope uit Liverpool liep afgelopen twee jaar exact dezelfde route als het personage Forrest Gump in de gelijknamige film. De film uit 1994 met Tom Hanks vertelt het verhaal van Forrest Gump, die Amerika doorkruist en van de ene kust naar de andere loopt.

24.140 km op 422 dagen

Zonder enige voorbereiding begon hij in 2016 aan zijn tocht. In totaal liep hij 24.140 km op 422 dagen aan een tempo van 60 km per dag. Net als het fictieve karakter vertrok hij in Alabama. Enkel voor de geboorte van zijn dochter legde hij zijn tocht even stil. Onderweg haalde hij meer dan 36.000 euro op voor goede doelen.

Zijn laatste tocht bracht hem in Monument Valley, Utah, de plek waar Forrest eindelijk stopte met lopen. Zelfs zijn look is intussen gelijkaardig: met een lange baard en een "Bubba Gump Shrimp" pet.

Hij ondernam de tocht voor zijn overleden moeder die hem net voor ze stierf vroeg: "Doe in je leven één ding dat een verschil maakt in de wereld." Daarop besliste Pope om de looptocht aan te vangen. 

Met de tocht wil hij vooral een boodschap van liefde verspreiden: "Forrest oordeelt over niemand, als we allemaal een beetje meer als hem waren, dan zou de wereld een betere plek zijn."

Meest gelezen