AP2011

Medebedenker van Spider-Man Steve Ditko is overleden

Steve Ditko, begin jaren 60 medebedenker van de populaire superheld Spider-Man, is overleden. Hij was 90 jaar oud.

Ditko werkte in de jaren zestig als striptekenaar en -auteur voor de beroemde uitgeverij Marvel Comics. Samen met toenmalig hoofdredacteur Stan Lee bedacht hij in 1961 de populaire stripheld Spider-Man. Twee jaar later kwam hij met het idee van Doctor Strange op de proppen, waarvan in 2016 nog een verfilming uitkwam met Benedict Cumberbatch in de hoofdrol.

In 1966 trok Ditko de deur bij Marvel achter zich dicht, wegens onenigheid met Lee. Hij ging daarna bij verschillende andere uitgeverijen aan de slag, waaronder rivaal DC Comics. Ditko werd op vorige week dood aangetroffen in zijn appartement in New York. 

Meest gelezen