Video player inladen...

Festivalgangers hebben last van de hitte: Rode Kruis verzorgt meer dan 2.000 mensen op Rock Werchter

Het Rode Kruis heeft gisteren zo'n 2.040 festivalgangers verzorgd op Rock Werchter. Dat het aantal zo hoog ligt, komt vooral door de hitte. 18 mensen moesten naar het ziekenhuis.

Op de eerste festivaldag van Rock Werchter, donderdag, hebben de 250 mensen van het Rode Kruis die elke dag actief zijn op het festival, 1.700 mensen verzorgd. Dat was al veel. Gisteren waren het er nog meer, 2.043.

Kurt Anseeuw, provincieverantwoordelijke van de hulpdienst Vlaams-Brabant, nuanceert wel. "Zo'n aantal is niet abnormaal. Als het warm is, hebben we altijd meer verzorgingen. Dat is niet alleen hier, dat is overal zo. Naast de klassieke kleine verwondingen die we altijd hebben, komen de mensen dan binnen voor zonnebrand. Dat kan preventief zijn, als ze om zonnecrème komen, of achteraf, als ze al verbrand zijn."

Het extra aantal verzorgingen had vooral met de warmte te maken, niet met het feestgedruis of drankverbruik tijdens en na het voetbal. "Tijdens de match hebben we weinig mensen gezien. Iedereen was toen braaf naar het voetbal aan het kijken", zegt Anseeuw.

Van de meer dan 2.000 mensen die binnenkwamen bij de hulpdiensten op het terrein zijn er 18 afgevoerd naar het ziekenhuis. "Op zo'n aantal mensen is dat weinig. Wij verwijzen hen dan door naar de radiologie voor een foto of om een bloedafname of soms is er ook een onderliggende medische aandoening waardoor ze naar het ziekenhuis moeten."

Meest gelezen