Videospeler inladen...

Protestmars tegen Trump bracht 1.400 mensen naar Brussel

In Brussel hebben zo'n 1.400 mensen deelgenomen aan de protestmars "Trump not welcome" tegen de Amerikaanse president Donald Trump. Die komt volgende week naar de NAVO-top in Brussel, maar voor de manifestanten is hij niet welkom.

De protestmars ging uit van vredes-, vrouwen- en mensenrechtenbewegingen. Een 70-tal organisaties deed mee.  "Wij zijn tegen het beleid dat Trump momenteel voert, met name vooral zijn seksistische, racistische en asociale beleid", zegt een deelneemster aan de manifestatie.

Vrede, migratie en klimaat zijn belangrijke thema's in de manifestatie. "Het gaat niet over de man op zich, maar om het beleid waar hij voor staat. Een wereld waarin wapens welkom zijn, maar geen vluchtelingen of migranten. Een wereld waarin kinderen worden opgesloten. Wij willen een ander soort samenleving", aldus een van de initiatiefnemers Isabelle van Brabant.

Ook de manier waarop Trump met vrouwen omgaat, zint de deelnemers niet. Opvallend in de optocht: een lange rij kinderen in het wit met een knuffeltje in de hand. Een aanklacht tegen het "onmenselijke migratiebeleid" van Trump, zo zeggen de manifestanten. 

Meest gelezen