Ruim 2,2 miljoen kijkers zien Rode Duivels Brazilië naar huis spelen

2.207.000 kijkers hebben gisteravond de WK-kwartfinale tussen België en Brazilië gevolgd op Eén, goed voor een marktaandeel van 86,9 procent. De honderdduizenden mensen die op verplaatsing de match hebben bekeken, zijn daar niet bijgeteld.

De wedstrijd scoort daarmee net iets hoger dan de achtste finale tegen Japan, toen volgden 2.194.175 kijkers op Eén. Om een record gaat het niet. De best bekeken Rode Duivels-wedstrijd is Hongarije-België, op het EK van 2016, met ruim 2,4 miljoen kijkers. De match tegen Brazilië valt net buiten de top 5.

Maar het werkelijke aantal kijkers ligt natuurlijk nog een pak hoger, want heel veel supporters volgden de wedstrijd op groot scherm. Hoeveel dat er waren, is niet geweten, maar bij de groepswedstrijden ging het naar schatting om zo'n 600.000 mensen.

Ook bij onze noorderburen was Brazilië - België een van de best bekeken uitzendingen, meer dan 3 miljoen Nederlanders zaten voor de buis.

Meest gelezen