Voorzitter Tom Van Grieken trekt provinciale lijst Vlaams Belang in Antwerpen

Vlaams Belangvoorzitter Tom Van Grieken wordt in oktober lijsttrekker op de provincieraadslijst van zijn partij in Antwerpen. Dat heeft zijn partij bekendgemaakt. Van Grieken voegt er wel meteen aan toe dat hij pleit voor het afschaffen van het provinciale niveau.

Van Grieken verhuisde onlangs samen met zijn vriendin van Mortsel naar Schoten, waar hij trouwens ook meteen lijsttrekker wordt voor de gemeenteraadsverkiezingen. "Ik woon dan wel in Schoten, maar draag heel Antwerpen in mijn hart", zegt hij. "Dat ik de provincieraadslijst aanvoer, is dan ook een evidente keuze."

Hoewel hij provinciaal lijsttrekker is, zegt Van Grieken verder geen pleitbezorger te zijn van de provincies. "Er is naast het Vlaams en het lokale niveau geen nood aan een extra geldverslindend tussenniveau", stelt hij. "Wij pleiten voor een tweeledig bestuursmodel. De taken en middelen die nu naar de provincies gaan, kunnen worden overgeheveld naar het lokale of het Vlaamse niveau. De miljoenenbesparing die dat oplevert, dient integraal te worden ingezet in belastingverlagingen."

Meest gelezen