600 kubieke meter stro gaat in vlammen op in Brecht, brand mogelijk aangestoken

In Brecht heeft de brandweer de voorbije nacht een brandende stapel stro in het midden van een wei moeten blussen. De brand is onder controle. Mogelijk werd het vuur aangestoken.

"Rond half 2 vannacht begonnen er meldingen binnen te lopen van mensen die een brandgeur roken", zegt Jan Scheurweghs van de brandweerzone Rand. Die geur bleek zelfs tot in Wijnegem voor hinder te zorgen.

Midden in een wei in Brecht werd er een grote stapel stro gevonden van ongeveer 30 meter lang, 10 meter breed en zo'n 2 meter hoog, goed voor 600 tot 700 kubieke meter. Het stro stond over de volledige lengte in brand. "We hebben de brandende stapel uiteen getrokken met een bulldozer om efficiënt te kunnen blussen. Het vuur kruipt dan ook volledig naar binnen", aldus Scheurweghs. 

De stapel stro lag aan de rand van een bos en dat zorgde voor een extra risico. "We zijn blij dat het redelijk windstil was, waardoor het bos zelf niet is beginnen branden", gaat Scheurweghs voort.  De brand is onder controle. Mogelijk werd het vuur aangestoken.

Meest gelezen