Video player inladen...

Dode en acht zwaargewonden na ongeval op A12 in Willebroek: snelweg weer vrijgemaakt

Op de A12 ter hoogte van Willebroek is een dode gevallen bij een ongeval tussen een bestelwagen en een auto. Dat bevestigt Lieselotte Claessens van het parket van Antwerpen aan VRT NWS. Acht anderen raakten zwaargewond, onder wie ook een peuter van 1,5 jaar. De snelweg is opnieuw volledig open in beide richtingen. 

Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de A12 in Willebroek. Een bestelwagen en een auto zijn daar vanmiddag tegen elkaar gereden. De bestelwagen zou daarbij door het rood zijn gereden. 

In de bestelwagen zaten zeven personen. Een van hen is om het leven gekomen, zo bevestigt het parket. De zes anderen - onder wie een peuter van 1,5 jaar - zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

In de auto zat een koppel uit Willebroek. Het gaat om een man van 41 en een vrouw van 34. Ook zij zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. 

De A12 was lange tijd volledig afgesloten in Willebroek in de richting van Brussel. In de richting van Antwerpen was er ook één rijstrook dicht. Rond 16.20 uur werd de weg vrijgemaakt. 

Meest gelezen