Video player inladen...

Van kapot geslagen backstage tot gigantische kleedkamers: de meest opmerkelijke backstage-verhalen van Werchter

Radiopresentator Stijn Van de Voorde heeft vier dagen lang de artiesten aangekondigd op de Main Stage van Rock Werchter. Tijdens de Rock Werchtermarathon op Canvas deelde hij enkele opmerkelijke backstageverhalen.

Mogelijks is StuBru-presentator Stijn Van de Voorde de man die het meest op het hoofdpodium van Rock Werchter gestaan heeft de afgelopen dagen. Hij kondigde op het hoofdpodium telkens de artiesten aan die er moesten optreden. 

"Sommige artiesten willen graag dat je hen aankondigt, anderen zeggen: het mag maar we hebben wel een intro dus we hebben jou niet nodig, en nog anderen zeggen: doe het kort. Eigenlijk ben je voor een tourmanager niet de meest geliefde figuur (...) maar omdat ik het zo kort hou, zijn de meeste groepen wel tevreden." 

De truc van Van de Voorde is: "ik wandel naar voor op het podium en dan terug,  op die tijd moet ik alles gezegd hebben want niemand zit op mij te wachten".

Brandon Flowers vond het nodig een paar dingen kapot te slaan toen hij van het podium kwam

Stijn Van de Voorde, StuBru-presentator

Door de hele tijd bij de Main Stage en backstage te staan ziet Van de Voorde natuurlijk de meest opmerkelijke verhalen de revue passeren.  “Bij The Killers was er blijkbaar een klein probleempje geweest met het keyboard van Brandon Flowers waardoor hij het nodig vond, toen hij van het podium kwam, zonder te veel in detail te treden, om een paar dingen kapot te slaan.”

Iets wat Van de Voorde nog nooit had zien gebeuren. "De meeste artiesten zijn oprecht gelukkig wanneer ze van het podium stappen. Eddie Vedder die kwam gisteren van het podium met zijn Rode Duivels t-shirt aan. Die mannen vallen elkaar in de armen en dat is plezant."

De hitte viel goed mee voor de artiesten. Alle kleedkamers op Werchter zijn voorzien van airco. Zo heeft bijvoorbeeld Artic Monkeys niet één kleedkamer maar vijf. "Zanger Alex Turner heeft een aparte ruimte waar hij aan het soundchecken was voor zichzelf en hij was daar vanavond een nummer van Elvis Costello via YouTube aan het instuderen, dat vond ik schattig. Een band als Artic Monkeys heeft acht tot negen ruimtes om tot rust te komen", aldus Van de Voorde.

Meest gelezen