Video player inladen...

Honderden koffers staan vast op Zaventem: "We proberen alles zo snel mogelijk na te sturen"

Honderden reizigers zijn gisteren op Brussels Airport moeten vertrekken zonder bagage, omdat er een probleem was met een van de transportbanden. De koffers staan nu allemaal in de oude vertrekhal van de luchthaven. "We proberen vandaag en morgen alles na te sturen", zegt Brussels Airport. 

Een van de drie transportbanden voor bagage op Brussels Airport raakte gisterochtend rond 5.30 uur geblokkeerd. Na ongeveer drie uur waren de problemen opgelost, maar intussen was het kwaad al geschied. Honderden reizigers zijn het vliegtuig moeten opstappen zonder bagage. 

Alle koffers staan momenteel opgeslagen in hal 2, het oude luchtvaartgebouw. De luchthaven benadrukt dat het er alles aan doet om de bagage zo snel mogelijk bij de reizigers te krijgen. "Vanmorgen zijn de eerste stuks al opgestuurd en ook de rest van de dag en morgen zal dat nog gebeuren", zegt Nathalie Pirard van de luchthaven aan VRT NWS.

Brussels Airport benadrukt dat er geen problemen meer zijn voor de reizigers die vandaag vetrekken. Reizigers wiens bagage is achtergebleven, kunnen het best contact opnemen met hun luchtvaartmaatschappij. 

Meest gelezen