Video player inladen...

Belastingvrij bijklussen kan je nu aangeven via de website "bijklussen.be"

Voetbalclubs, ons land heeft er honderden. En die hebben bijvoorbeeld trainers nodig, of mensen achter de bar in de kantine. Het zijn een paar van de extra jobs die je op bijklussen.be voortaan kan aangeven en dat tot 500 euro per maand belastingvrij. Naast dit soort verenigingswerk, komen ook inkomsten uit diensten aan andere burgers in aanmerking hiervoor. Een nobel idee, maar er is ook kritiek. Unizo en de boerenbond bijvoorbeeld vrezen dat dit werk zal wegnemen bij kleine ondernemers en trekken naar het grondwettelijk Hof. En dat een aangifte alleen online kan, is ook opmerkelijk. Je kan je afvragen of alle gepensioneerde of laaggeschoolde bijklussers wel zo vlot overweg kunnen met zo'n online tool. 

 

Meest gelezen