Video player inladen...

Big Jump: Mensen springen in rivieren en kanalen om aandacht te vragen voor proper water

Rond 15 uur vanmiddag is er in verschillende Europese steden de Big Jump gehouden. Mensen springen in rivieren en kanalen om aandacht te vragen voor proper water. In Brussel sprongen zo'n 70 enthousiastelingen in het kanaal in Anderlecht. 

De zwemmers hebben ook nog een andere vraag voor de Brusselse overheid. "Er is geen enkel openbaar zwembad in open lucht waar mensen in de zomer verkoeling kunnen vinden", zegt Lien Nauwelaerts van "Pool is Cool". 

"Het is toch ook belangrijk dat een stad naast werken en wonen ook wel sport en plezier kan aanbieden. Ik vind het gewoon niet kunnen dat Brussel anders dan andere Europese steden dit niet kan bieden aan zijn burgers", voegt Nauwelaerts er nog aan toe.

Jan Goetvinck
Jan Goetvinck
Jan Goetvinck

Meest gelezen