Video player inladen ...

24 doden bij treinongeluk in het noordwesten van Turkije

Nabij de Turkse stad Tekirdag, in het noordwesten van het land, is een passagierstrein ontspoord. Daarbij zijn zeker 24 doden gevallen.

De trein was op weg van Kapikule nabij de grens met Bulgarije naar Istanbul. In de buurt van Tekirdag ontspoorden zes wagons, met in totaal zo'n 360 mensen aan boord. De omstandigheden van het ongeval zijn nog onduidelijk. Sommige media melden dat een instortende brug de oorzaak is, anderen hebben het over een aardverschuiving.

Eerst was sprake van 10 doden, maar intussen hebben de autoriteiten het over 24 doden. Er zijn ook tientallen gewonden. Volgens Russische media zijn er ook Russische toeristen onder de slachtoffers. De Turkse president Erdogan heeft zijn medeleven betuigd met de getroffen families.