Tramverkeer in Brussel weer mogelijk na storing door elektriciteitsaftapper

In het centrum van Brussel is de hele middag geen verkeer mogelijk geweest op verschillende tramlijnen omdat de bovenleiding er was losgekomen. Dat gebeurde toen een persoon een kabel wou aansluiten op het elektriciteitssysteem van de MIVB. 

Concreet ging het om de tramlijnen 3, 4, 51, 81 en 82. Op delen van die lijnen kon de tram niet rijden en werden vervangbussen ingelegd. MIVB-reizigers mochten ook uitzonderlijk de trein nemen tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid.

Volgens de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB wou een persoon een kabel aansluiten op het elektriciteitssysteem aan de ingang van de Grondwettunnel, niet ver van het Zuidstation. "Door het gewicht van die kabel is een leiding losgekomen toen een tram passeerde. Daardoor is de bovenleiding losgerukt", klinkt het.

De herstellingen namen enkele uren in beslag.  Informatie over de elektriciteitsdief is er op dit moment nog niet. De MIVB heeft de politie ingeschakeld.

Meest gelezen