Video player inladen...

Juwelier die overvaller doodschoot, is vrij onder voorwaarden

De juwelier uit Oostakker die gisteren een verdachte van een overval doodschoot, is vrijgelaten onder voorwaarden. Dat bevestigt het parket. Intussen is ook duidelijk dat de overvallers zeer agressief te werk zijn gegaan. 

Om iets voor 12 uur gisterenmiddag overvielen twee mannen een juwelier in Oostakker. "Ze waren gewapend en ze hebben juwelen meegenomen, maar ze hebben niet geschoten", zegt parketwoordvoerster Eva Brantegem. De twee vluchtten weg op een motorfiets, waarna de juwelier het vuur opende op de overvallers. Een van hen werd geraakt, viel van de motorfiets en overleed. 

De juwelier werd daarop opgepakt en voorgeleid op verdenking van doodslag. "De man werkt zeer goed mee aan het onderzoek", zegt het parket. "Uit de eerste verhoren zou blijken dat de overvallers bijzonder agressief te werk gingen. De juwelier zou geschopt en geslagen zijn, en zou ook bedreigd zijn met een vuurwapen. Ook de aanwezige familieleden van de juwelier en de klanten zouden zijn bedreigd met een vuurwapen."

De onderzoeksrechter besliste gisteravond om de juwelier vrij te laten onder voorwaarden. Wat de voorwaarden zijn, kan het parket niet zeggen. Het verdere onderzoek moet uitmaken of er sprake kan zijn van wettige zelfverdediging. 

De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend. Intussen wordt er nog steeds gezocht naar de tweede overvaller. 

Meest gelezen