Video player inladen ...

Opnieuw plunderingen in Haïti aan vooravond van tweedaagse staking

In de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince is het weer tot plunderingen gekomen, terwijl inwoners hun activiteiten trachtten te hervatten na twee dagen van geweld. Het burgerprotest kwam er na de aankondiging van een sterke verhoging van de brandstofprijzen, die daarna werd ingetrokken. Maar dat kon de staking niet meer verhinderen. 

De protesterende Haïtianen kondigden een algemene staking van twee dagen aan, die vandaag begint. Ze eisen het onmiddellijke vertrek van president Jovenel Moïse.

In het hart van de hoofdstad Port-au-Prince braken plunderingen uit, terwijl in de voorsteden nieuwe barricades opgetrokken zijn.

Verscheidene luchtvaartmaatschappijen, onder meer American Airlines en Air France, annuleerden zaterdag en zondag hun vluchten naar Haïti. Op de luchthaven zitten passagiers op een verbinding te wachten.

Video player inladen ...