Syrische leger meldt Israëlische raketbeschietingen

Het Syrische leger heeft volgens de staatsmedia verschillende Israëlische raketten neergeschoten die op een belangrijke militaire basis nabij de stad Homs, in het centrum van Syrië, waren afgevuurd. 

Het officiële Syrische nieuwsagentschap Sana meldde dat de raketten de Syrische militaire luchthaven T4 tot doel hadden. Ook soldaten van de Iraanse Revolutionaire Garde en hun bondgenoten, die sinds het begin van de opstand in 2011 aan de zijde van de Syrische president Bashar al-Assad strijden, zijn op de basis gestationeerd.

Vanwege de instabiele situatie in het Syrische grensgebied heeft het Syrische leger recent nieuwe troepen naar de Golanhoogte verplaatst. Israël veroverde de Syrische Golanhoogte in 1967 en annexeerde ze nadien.

Meest gelezen