Video player inladen...

Unizo steunt juwelier die verdachte van overval doodschoot

De Unie van Zelfstandige Ondernemers, Unizo, steunt de juwelier uit Oostakker die gisteren een verdachte van een overval doodschoot.

 "We gaan uit van maximaal begrip voor de onmenselijke situatie waarin de juwelier zich bevond. Per slot van rekening zijn en blijven het de betrokken overvallers, waarvan de tweede nog altijd voortvluchtig is, die met hun agressie deze bal aan het rollen hebben gebracht", zegt de organisatie in een mededeling.

Twee overvallers stapten gisteren juwelier Moens in Oostakker binnen. De twee gingen bijzonder gewelddadig te werk en gingen met hun buit op de vlucht met een bromfiets. De juwelier opende op straat het vuur en raakte de persoon die achteraan op de bromfiets zat. De man overleed ter plaatse.

Unizo reageert geschokt en vraagt begrip voor de juwelier. "De stress, de angst, de woede die dat bij de betrokken winkeliers opwekt, maakt het heel menselijk en begrijpelijk dat ze hard willen terugslaan zodra ze de kans zien", zegt Danny Van Assche van de Unie.

De organisatie dringt aan op verscherpte maatregelen van de overheid om overvallen als deze te voorkomen. "Onze ondernemers hebben nog te vaak het gevoel dat ze er alleen voor staan en dat ze als slachtoffer telkens aan het kortste eind trekken. In dat verband is het erg belangrijk dat de straffen die aan overvallers worden opgelegd, ook effectief worden uitgevoerd", zegt Van Assche.

Meest gelezen