11 juli-vuurwerk op verschillende plaatsen afgelast door droogte

Lint, Mechelen en Brasschaat gelasten hun vuurwerkshows op 11 juli af, omdat het risico op een eventuele brand te groot is nu het zo droog is. Een vuurwerkbedrijf uit Oevel heeft daar iets op gevonden: zij bieden een alternatieve show aan. 

Creatieve oplossing

De aanhoudende droogte gooit roet in het eten van heel wat feestcomités en vuurwerkbedrijven. De brandweer wil op veel plaatsen liever geen 11 juli-vuurwerk zien. En dat dwingt een vuurwerkbedrijf uit Oevel tot een creatieve oplossing. De komende dagen heeft het 11 vuurwerkshows gepland in heel Vlaanderen. 

Vuurwerk laag bij de grond

"De vuurwerkshows van Lint, Mechelen en Brasschaat zijn al afgelast", zegt Everard Pauly van het vuurwerkbedrijf uit Oevel. "Andere steden gaan wel in op onze alternatieve show met vuurartiesten, gecombineerd met een geluidsarm en diervriendelijk vuurwerk. Zo weinig mogelijk knallen, en vuurwerk dat laag bij de grond is."

Vuurwerk moet op voorhand ingekocht worden en als het niet gebruikt wordt, zou het een verlies van bijna 25.000 euro betekenen voor het bedrijf. 

Meest gelezen