Video player inladen ...

Britse prins Louis is gedoopt

De Britse prins Louis, het derde kind van prins William en prinses Kate, is in besloten kring gedoopt in het St. James's Palace, één van de oudste koninklijke paleizen in Londen.

Zijn overgrootouders, koningin Elizabeth II (92), en prins Philip (97), waren afwezig. Hun afwezigheid had niets te maken met hun gezondheid, klinkt het. De Britse koningin heeft deze week immers al enkele verschillende officiële topafspraken, waaronder de feestelijkheden rond het honderdjarig bestaan van de Britse luchtmacht RAF morgen en het bezoek van de Amerikaanse president Donald Trump vrijdag in Windsor.

(lees voort onder de foto)

De aartsbisschop van Canterbury, Justin Welby, ging de mis voor. Enkel de koninklijke familie en naaste vrienden van het ouderpaar, woonden de ceremonie bij.

Prins Louis werd op 23 april geboren in het St Mary's hospital, net als zijn broertje George van vier en zijn zusje Charlotte van twee. Hij is vijfde in lijn voor de Britse troon, na zijn grootvader Charles, de prins van Wales, zijn vader prins William en zijn broer en zus. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Britse monarchie dat de prins niet over zijn zus springt wat opvolging betreft. Dat komt door een hervorming die de koningin doorvoerde en die slaat op alle geboortes na 28 oktober 2011. Sindsdien is het het oudste kind dat de troon erft en niet de oudste zoon.

Kensington Palace verspreidde een filmpje van de aankomst van de koninklijke familie bij St. James's Palace.

Bekijk hier enkele foto's