Video player inladen ...

Carrefour en Colruyt blijven morgenavond open: "Niet iedereen supportert voor de Rode Duivels"

De warenhuisketens Delhaize en Lidl sluiten morgenavond hun winkels om 19 uur in plaats van om 20 uur. De reden is uiteraard de voetbalwedstrijd tussen België en Frankrijk op het WK. Carrefour en Colruyt zijn gewoon open.

Delhaize en Lidl willen de kans geven aan hun personeel om de match te volgen op tv en dus sluiten ze wat vroeger de deuren. De werknemers worden trouwens gewoon doorbetaald, laten de ketens weten.

In de logistieke centra van Delhaize zal het personeel de kans krijgen de wedstrijd op tv te volgen in de rustzalen. Er zijn ook veel zelfstandige Delhaize-uitbaters. Ook zij nemen gelijkaardige initiatieven.

Niet zo bij Carrefour en Colruyt dus, daar is het business as usual. "Niet iedereen is fan van de Rode Duivels", laat Carrefour weten. "Die mensen moeten toch de kans krijgen om 's avonds boodschappen te doen."

En elders?

De elektroketen MediaMarkt sluit ook een uur vroeger, om 19 uur. We staken ook ons licht op bij de stadsdiensten van Antwerpen, maar daar wordt niet afgeweken van de normale openingsuren. De zwembaden en avondloketten blijven gewoon open.

Ook bij Volvo Gent, waar er uiteraard in shiften wordt gewerkt, staat de band morgenavond niet stil. We krijgen wel te horen dat Sporza Radio zal opstaan. Daar zal dus Peter Vandenbempt door de boxen schallen.

Wie trouwens niet zo blij is met de WK-gekte, is de restaurantsector. Zij zullen morgenavond veel minder mensen over de vloer krijgen. Reserveerplatform Resengo raadt restaurants aan mee te stappen in de WK-wereld, door bijvoorbeeld een WKaasplank aan te bieden.