Eerste Brusselse beursdag voor moederbedrijf Brantano

FNG, het modebedrijf achter onder meer Brantano, CKS en Fred & Ginger verschijnt vandaag voor het eerst op de Brusselse beurs. Het bedrijf is al actief op de beurs van Amsterdam, maar wil van Brussel zijn referentiemarkt maken. Met de beursgang wil het bedrijf zo'n 80 miljoen euro kapitaal ophalen.

Vandaag verschijnt het moederbedrijf FNG, gekend van merken als claudia sträter, CKS, Fred & Ginger en Brantano via een officiële welkomstceremonie voor het eerst op de Brusselse beurs. FNG noteert al twee jaar op de Amsterdamse beurs, maar wil dus terugkeren naar Brussel. Met de verhuis gaat een kapitaalronde gepaard waarmee de groep voor 80 miljoen euro nieuwe aandelen zal uitgeven en voor 15 miljoen euro bestaande aandelen beschikbaar zal stellen.

Opboksen tegen Zalando

Bedoeling van de beursgang is om geld op te halen voor nieuwe winkels en merken maar ook voor de uitbouw van een online platform. Die moet de concurrentiestrijd met internationale toppers als Zalando aangaan. Ook schoenenketen Brantano moet uitbreiden. Tegen 2020 moeten er 50 nieuwe winkels openen en het merk zal zowel voor schoenen als voor kleren staan.  

Oerbelgisch bedrijf

Het modebedrijf FNG werd in 2003 opgericht door 3 burgerlijk ingenieurs, Dieter Pennickx -die nu CEO is-, zijn vrouw Anja Maes en Manu Bracke.  Ze begonnen 12 jaar met kinder- en vrouwenkleding van Fred & Ginger. Nadien trokken ze naar Nederland om er merken als  Claudia Sträter en Expresso over te nemen. En de laatste jaren werd de groep een echte overname-machine: het kocht de verlieslatende Nederlandse keten Miss Etam op. En de wat ingeslapen schoenenverkoper Brantano bij ons. In totaal heeft de groep nu 10 merken in portefeuille en telt ze zo'n 3.500 medewerkers.

Meest gelezen