Video player inladen ...

Elon Musk twittert beelden van "duikboot op kindermaat" voor reddingsactie Thailand

De Amerikaanse magnaat Elon Musk heeft een mini-onderwatercapsule naar Thailand gestuurd. Dat is gebeurd op verzoek van de Thaise overheid, zei een woordvoerder van "The Boring Company", één van Musks bedrijven dat het toestel ontwierp.

Elon Musk richtte "The Boring Company" in 2016 op om de verkeersproblemen in Los Angeles te verminderen door tunnels aan te leggen. Het bedrijf moest innoverende boorwerkzaamheden ontwikkelen.

De ingenieurs kwamen met een idee om de Thaise kinderen uit de grot in het noorden van het land te halen. Ze bedachten een duiktoestel gebaseerd op de metalen huls van een Falcon 9-raket, die door het ruimtevaartbedrijf SpaceX van Elon Musk wordt gemaakt. Het metaal is tegen zeer hoge druk bestand, en er kunnen 4 zuurstofreservoirs aan bevestigd worden. 

Zondagavond gaf Musk beelden vrij van de testen met de "miniduikboot", in een zwembad in Los Angeles. Er zouden, volgens "The Boring Company", al vier ingenieurs met het toestel onderweg zijn naar Thailand. Of het ook ingezet zal worden, is nog zeer de vraag. De reddingsactie met duikers is intussen in volle gang.