Jonas Roosens

Nederlandse films vast onderdeel Filmfestival Oostende

Het Filmfestival Oostende gaat Nederlandse films een vast onderdeel maken van zijn programmatie. "Nederland is steeds meer een thuisland voor onze Vlaamse cast en crew" laat de organisatie weten.

"Nederland, buurland", via deze titel gaat het filmfestival in Oostende een aparte sectie maken voor alle films en coproducties van onze noorderburen. "Nederland is hoe langer hoe meer ook een thuisland voor onze Vlaamse cast en crew. Niet alleen is er behoorlijk wat Vlaams talent dat meespeelt in de Nederlandse producties, maar ook financieel zijn er alsmaar meer Vlaams-Nederlandse coproducties. Een vaste plek op het festival was dan ook een evidentie" laat de organisatie weten.

Het filmfestival van Oostende gaat dit jaar door van vrijdag 7 september tot en met zaterdag 15 september.

Meest gelezen