Halve finale Rode Duivels op groot scherm in Werchter

De organisatoren van Rock Werchter zetten dinsdagavond de poorten van de wei uitzonderlijk opnieuw open. Alle inwoners van Rotselaar en Haacht zijn er welkom om er op het grote scherm de halve finale van de Rode Duivels te volgen.

Afgelopen vrijdag volgden duizenden festivalgangers de wedstrijd op het grote scherm op de wei. De winst van de Rode Duivels zorgde meteen voor één van de hoogtepunten van Rock Werchter. Meteen gingen er stemmen op om de wei ook dinsdag open te stellen en daar gaan de organisatoren nu ook op in.

Enkel voor inwoners Rotselaar en Haacht

Omdat er volgend weekend nog TW Classic op het programma staat, blijft de infrastructuur op de wei deze week onaangeroerd, ideaal dus om er een avondje extra gebruik van te maken.  Het opzet zal deze keer wel een stuk kleinschaliger zijn. Enkel het gedeelte aan North West Walls wordt geopend. De organisatie laat bovendien enkel inwoners van Haacht en Rotselaar toe op de wei.

Verliezen? Nog niet over nagedacht

Of er ook nog een volgende wedstrijd te zien zal zijn? Nele Bigaré van Rock Werchter: "Zaterdag eindigt ons festivalseizoen en na TW Classic beginnen wij onmiddellijk af te breken. Zondag zal dus geen optie zijn." En stel de Rode Duivels verliezen hun halve finale en spelen zaterdag tijdens het festival de wedstrijd voor de derde plaats? "We zijn optimistisch, daar hebben we nog niet over nagedacht!"

Inwoners van Rotselaar of Haacht die dinsdagavond willen komen kijken komen best met de fiets. Wie toch met de auto komt, kan die parkeren op Camping A1.

Meest gelezen