Video player inladen ...

Herbeleef het delirium van 1986: zo vierde het hele land toen we in Mexico de halve finales bereikten 

"Dit gaat misschien nooit meer gebeuren", zo vertelde Jan Ceulemans toen de Rode Duivels in 1986 terugkeerden na onze allereerste halve finale op het WK voetbal. Vanavond spelen de Rode Duivels opnieuw voor een plaats bij de laatste twee, en deze keer maken we meer kans dan tegen het Argentinië van Maradona. Wij doken in het VRT-archief, op zoek naar beelden van de nationale roes van 32 jaar geleden. Wordt het feest nu nog groter?

In de kwartfinales knikkerden de Rode Duivels Spanje naar huis na strafschoppen, maar in de halve finale bleek Argentinië onder leiding van Diego Maradona een maatje te groot. De Belgen verloren van de ploeg die zich tot wereldkampioen zou kronen.

Ons land verkeerde in een nationale roes, de Rode Duivels werden bij hun thuiskomst als nationale helden door de straten gereden en vanaf het balkon van het Brusselse stadhuis op de Grote Markt toegejuicht door een juichende massa. 

Video player inladen ...