Kinderen in Costa Rica imiteren nu Lukaku, Hazard en De Bruyne in plaats van Messi en Ronaldo

Het Belgische trio Lukaku, Hazard en De Bruyne is hot in Costa Rica. De pers daar is lovend over het aanvallende voetbal van de Belgen en die drie voetbalsterren zijn er populair. De kinderen die er op pleintjes voetballen noemen zich nu liever Lukaku dan Ronaldo.

Tim Van Bulk is een Vlaming die al meer dan 17 jaar in Costa Rica woont.  Als hij zaterdags met zijn kindje langs een plaatselijk voetbalpleintje in de hoofdstad San Jose loopt,  hoort hij de namen van de drie Rode Duivels regelmatig vallen. "Tot voor kort zag ik vaak dat de kinderen de typische beweging van Ronaldo maakten als ze scoorden, maar de laatste week spelen ze toch liever een Belgische voetbalster", zegt Van Bulk.

"Vooral Lukaku en Hazard hoor ik regelmatig, De Bruyne iets minder, want die naam kunnen ze moeilijk uitspreken."

De Belgische ploeg werd in Costa Rica al snel de grote lieveling op dit WK volgens Van Bulk. "Ik volg het ook online via Vlaamse websites. Het viel me op dat de Vlaamse pers veel meer bescheiden bleef ten opzichte van de Costa Ricaanse. In Vlaanderen bleven ze twijfelen over de capaciteiten van de Duivels, terwijl ze hier al lang overtuigd waren." 

Meest gelezen