Oppassen voor tickets WK-halve finale Frankrijk-België: woekerprijzen tot 15.864 euro per ticket 

Omdat de Belgen morgen de halve finale op het WK in Rusland spelen, willen veel landgenoten nog last minute een ticket bemachtigen voor de match in Sint-Petersburg. Daar spelen verschillende websites op in, maar soms worden er woekerprijzen gevraagd. Het is beter om tickets rechtstreeks via de FIFA-website te kopen.

Niet alleen zijn tickets op doorverkoopwebsites soms flink duur. Het is ook niet 100 procent zeker dat je met zo'n ticket het stadion binnengeraakt.  

Minister van Economie Kris Peeters is duidelijk : "Tickets verkopen aan woekerprijzen kan in ons land niet. Spijtig genoeg kunnen we niets doen tegen buitenlandse websites. Tegen Belgische websites die te dure tickets aanbieden zal de economische inspectie optreden."

Hij raadt dan ook aan om een ticket alleen op de officiële website van de FIFA aan te kopen.

Op tweedehands.be vinden we bijvoorbeeld een ticket van categorie 1 voor Frankrijk-België voor 1.100 euro in de Zenit Arena in Sint-Petersburg. De officiële FIFA-prijs is 636,46 euro.  Op stubhub.com lopen de prijzen op tot meer dan 15.000 euro per ticket. Die bedragen stijgen nog naarmate de wedstrijd dichter bij komt.

Op de FIFA-website vinden we volgende prijzen voor drie categorieën van tickets voor de halve finales:

categorie 1 aan 638,46 euro, categorie 2 aan 408,61 euro en categorie 3 aan 242,61euro.  Op de doorverkoopwebsite  stubhub.com vonden we woekerprijzen voor categorie 1 tot 15.000 euro, voor categorie 2 en 3 tot 10.000 euro.

De prijzen voor de finale liggen nog hoger. We vonden al woekerprijzen tot 112.000 euro per ticket.

Vanmorgen waren er alleen nog categorie 1 toegangskaartjes beschikbaar  voor de match van morgen. Het wordt wel heel moeiljk om nog tot in Sint-Petersburg te geraken. Zo goed als alle vluchten naar de stad zijn volzet.

Meest gelezen