Videospeler inladen...

5 mannen moeten voor de rechter komen voor brand Vlooybergtoren

Vijf mensen zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden voor de brandstichting van de Vlooybergtoren in Tielt-Winge, in Vlaams-Brabant. Die uitkijktoren werd eind juni in brand gestoken. Het gaat om vijf mannen tussen 18 en 37, die vrij snel na de feiten al geïdentificeerd werden. Ze geven allemaal toe dat ze bij de brandstichting aanwezig waren.

Het mysterie over de brandstichting in de Vlooybergtoren van Tielt-Winge is opgelost. Twee weken geleden werd de iconische uitkijktoren - vooral bekend uit de tv-reeks "Callboys" - in brand gestoken. De toren raakte daardoor zwaar beschadigd. 

Dat blijkt nu het werk te zijn van vijf mannen tussen de 18 en 37 jaar uit het Hageland. Vier van hen zijn ondervraagd, de vijfde raakte zwaar verbrand aan de armen en het gezicht en ligt nog altijd in het ziekenhuis. Hij kon dus nog niet ondervraagd worden. Maar alle vijf geven ze wel toe dat ze bij de brandstichting betrokken waren. Ze zullen daarom binnenkort voor de correctionele rechtbank moeten verschijnen.

Ze wilden iets indrukwekkends doen, maar ze hadden nooit gedacht dat het dergelijke schade zou aanrichten

Sarah Callewaert, parket van Leuven

Hun motief is niet helemaal duidelijk. Volgen Sarah Callewaert van het parket van Leuven wilden ze iets spectaculairs doen, maar hebben ze niet gedacht aan de gevolgen. "Hun motivatie is vrij dubieus. Men wou blijkbaar ergens een brand stichten en dat is volgens hen volledig uit de hand gelopen."

Meest gelezen