Brussels Airport: "Alle achtergebleven koffers zijn weg nu"

Het is zover: alle koffers die op de luchthaven in Zaventem achtergebleven waren (na een defect aan de transportband) zijn vertrokken richting de eigenaars. Dat heeft Brussels Airport laten weten. 

Gisteren bleek dat er nog zowat 1.000 koffers op de luchthaven in Zaventem stonden. Allemaal achtergebleven na vluchten van afgelopen zaterdag, allemaal blijven staan op Zaventem na een storing van een transportband.

Vanochtend stonden nog een kleine honderd stuks bagage, die zijn sinds de middag ook allemaal weg. "Op weg naar de eigenaars ervan, dat kan natuurlijk wel nog even duren: je moet de hotels bereiken of je moet mensen die aan het rondreizen zijn ook traceren. Maar de missie is voltooid", zegt Nathalie Pierard van Brussels Airport.

Of Brussels Airport Company nu een compensatie zal uitkeren aan de gedupeerde passagiers of niet, is nog onduidelijk. Eerder al zei Brussels Airlines dat zeker niet te zullen doen wegens "een duidelijke situatie van overmacht".

Meest gelezen