Brusselse Zuidfoor heeft nieuwe attractie

De bekendste kermis van Brussel, de Zuidfoor, heeft dit jaar een nieuwe attractie. En als de Rode Duivels zondag de finale van het WK spelen, volgt er ook nog iets speciaals.

Regisseur en kermisliefhebber Kevin Van Doorslaer is voor de derde keer op rij mascotte van de kermis. Dit jaar staan er maar liefst 130 attracties. Kevin kijkt vooral uit naar de nieuwe attractie 'Top of the World'. Dat is een draaimolen met losse zitjes die zestig meter boven de grond gaat. "Je hebt op deze attractie een prachtig zicht op Brussel. Je moet altijd één publiekstrekker hebben."

De Brusselse Zuidfoor staat van zaterdag 14 juli tot en met zondag 19 augustus tussen de Hallepoort en de Anderlechtsepoort in Brussel.  

Smurfen

Ook de Smurfen komen dit jaar voor hun verjaardag naar de kermis. Verschillende elektrische stadsbussen zorgen voor een verbinding tussen de kermis en de expo Smurfenavontuur in Paleis 4. Zo kan je beide activiteiten op één dag doen.  

Op donderdag 2 augustus is er de Dag van de Zieke Kinderen waarop 100 kindjes hun zorgen even op de kermis kunnen vergeten. 

Rode Duivels 

Als de Rode Duivels vanavond winnen, wil de kermis ook iets speciaals doen tijdens de finale van het WK voetbal op zondag 15 juli. "Als we de halve finale winnen en we gaan naar de finale dan doen we sowieso iets speciaals met de kermis. We hangen vlaggen en we geven speciale tarieven. We zijn er nog niet concreet uit, we laten het wat afhangen van vanavond. Sowieso lijkt het me leuk om de finale te volgen in één van de vele cafés naast de kermis. Je kan dan voor of na de match iets eten en vieren op de kermis", aldus Kevin Doorslaer.

 

Meest gelezen