Fatma Taspinar en Xavier Taveirne gaan "Het Journaal Laat" presenteren

Fatma Taspinar en Xavier Taveirne gaan na de zomer mee "Het Journaal Laat" presenteren. Ze versterken zo de groep bestaande ankers nu Lieven Verstraete "De zevende dag" gaat presenteren.

Wie vanaf september naar "Het Journaal Laat" kijkt, zal naast de vertrouwde ankers 2 nieuwe gezichten zien opduiken: Fatma Taspinar en Xavier Taveirne. Zij gaan de late nieuwsuitzending vanaf dan af en toe presenteren nu Lieven Verstraete "De zevende dag" op zondag samen met Lisbeth Imbo gaat presenteren.

Voor geen van beiden wordt het een voltijdse job. Taspinar blijft actief als verslaggever van justitienieuws en Taveirne gaat zoals eerder aangekondigd 1 week op 2 "De ochtend" op Radio 1 presenteren, afwisselend met Michaël Van Droogenbroeck. In de weken dat hij niet voor het radioprogramma werkt, zal Taveirne nu en dan "Het Journaal Laat" presenteren.

"Met Fatma en Xavier hebben we 2 nieuwe, maar tegelijk vertrouwde gezichten om het nieuws van de dag 's avonds in een vlot en gebald overzicht naar de kijkers van Eén te brengen", zegt hoofdredacteur Inge Vrancken van VRT NWS. "Het anker van "Het Journaal Laat" neemt ook de "VRT NWS Update" voor zijn rekening. Die is elke dag rond 18.06 ("zes over zes") op één te zien en verschijnt ook op vrtnws.be."

"Het Journaal Laat" is elke dag rond de klok van 23 uur te zien op Eén en wordt daarna in de nachtlus herhaald.

Meest gelezen