Videospeler inladen...

Donald Trump is aangekomen in Brussel voor gespannen NAVO-top

De Amerikaanse president Donald Trump is in Brussel aangekomen voor de NAVO-top die hij morgen bezoekt. De top start in een gespannen sfeer. Trump verwijt de Europese EU-lidstaten dat ze te weinig investeren in defensie. Tijdens de vlucht met Air Force One was hij daarover nog kritische tweets aan het versturen.

Donald en Melania Trump zijn rond 21 uur geland op de militaire luchthaven van Melsbroek. Tijdens zijn vlucht richting Brussel tweette de Amerikaanse president nog dat NAVO-lidstaten die al jaren in gebreke blijven wat betreft hun militaire uitgaven, die achterstallen aan de VS zouden moeten terugbetalen. 

Dat bericht volgde op een reeks eerdere tweets over hetzelfde onderwerp, waar voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk eerder vandaag stevig tegenin was gegaan. Hij wees Trump terecht en zei dat de VS geen betere bondgenoot heeft dan de EU. "Waardeer die, want zoveel bondgenoten heb je al bij al niet", klonk het.  

De Amerikaanse president en de First Lady zijn meteen na de landing doorgereden naar de residentie van de Amerikaanse ambassade. Of ze daar de nacht doorbrengen, is niet bekend.

Morgen gaat Trump naar de NAVO-top. Het is de eerste halte tijdens zijn Europese reis, waarop hij vier landen bezoekt. Aan het einde van zijn trip staat een ontmoeting met de Russische president Poetin gepland in de Finse hoofdstad Helsinki.

Videospeler inladen...

Meest gelezen