Videospeler inladen...

Herbeleef: "Helaas geen vreugdebeelden", supporters zien Duivels stranden tegen stug Frankrijk

De Rode Duivels hebben hun halve finale op het WK tegen Frankrijk verloren met 1-0. Het was een bijzonder moeilijke avond voor de Rode Duivels, zeker na de 1-0 van Frankrijk. De supporters keken gespannen toe hoe de Belgische voetbalelf achtervolgden, maar de Rode Duivels hebben de egelstelling van de Fransen nooit kunnen doorbreken. Herbeleef hier hoe de Belgische supporters de match hebben beleefd.

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

Premier Michel: "Mooi resultaat van de Rode Duivels"

De Belgische eerste minister Charles Michel heeft een mooie wedstrijd gezien. "We mogen trots zijn. We waren dicht bij een nog mooier resultaat. Afspraak zaterdag voor de derde plaats op het WK Voetbal in Rusland. Ik hoop dat het een mooie match wordt met veel emotie", aldus Michel.

Videospeler inladen...

Verslagenheid was groot na goal van Frankrijk

Tijdens de eerste helft van Frankrijk-België waren de supporters in het land nog hoopvol, maar na het eerste en enige doelpunt van Frankrijk nam de verslagenheid toe. Toch waren er hoopvolle reacties bij de supporters. "Ik ben best wel fier op de prestatie van de Rode Duivels. Frankrijk is een veel groter land dan België", klonk het.

Videospeler inladen...

Ook schermutselingen in Jette na halve finale Frankrijk-België

In Jette, in de buurt van tramhalte Broustin, is het na de halve finale tussen Frankrijk en België tot enkele schermutselingen gekomen tussen supporters en tussen supporters en de politie. Dat wordt bevestigd door de politiezone Brussel-West. Er werd een politievoertuig beschadigd en een agent raakte gewond.

"Ik hoopte vreugdebeelden uit het hele land te tonen, maar helaas"

Karl Vannieuwkerke heeft in "Villa Sporza" beelden van ontgoochelde supporters in heel het land getoond. "Ik hoopte van nu een heel blok vreugdebeelden uit het hele land te geven, maar dat is het niet. Er wordt een klein beetje gedanst, maar de grote vreugde is het nu ook niet", aldus Vannieuwkerke.

Videospeler inladen...

Bart Somers: "Ken er niets van, maar ben apetrots op Rode Duivels"

Koning Filip is fier op de prestatie van de Rode Duivels

Supporterssteun in Antwerpen mocht niet baten

De duizenden fans van de Rode Duivels in Antwerpen hebben de nationale voetbalelf niet naar een overwinning kunnen schreeuwen.

Videospeler inladen...

Belgische supporters in Frankrijk ontgoocheld na uitschakeling

In het cultuurhuis van de Franstalige Gemeenschap in Avignon in Frankrijk is de ontgoocheling groot na de nederlaag tegen Frankrijk. De Rode Duivels zijn op een uitgekookte tegenstander gestoten in de halve finale op het WK Voetbal.

Videospeler inladen...

Ontgoocheling is groot en kleine opstootjes in Turnhout en Kortrijk

De ontgoocheling na de verloren wedstrijd is groot. In Turnhout en Kortrijk (foto) hebben enkele supporters hun frustratie op een gewelddadige manier geüit. Op beide plaatsen heeft de politie moeten ingrijpen en er zouden een aantal heethoofden zijn opgepakt.

"De Lichtstad staat in lichterlaaie"

Maarten Vangramberen heeft Frankrijk-België in Parijs gevolgd. In de Lichtstad werd na het laatste fluitsignaal gevierd. "De Lichtstad staat in lichterlaaie, de beer is hier helemaal los. De supporters trekken de Parijse straten in. De taferelen die we hier zien, hadden we zo graag willen registreren in België, maar het is niet voor ons weggelegd", aldus Vangramberen.

Videospeler inladen...

Marc Coucke blijft geloven in goede afloop

De voorzitter van Anderlecht heeft op Twitter geschreven dat hij nog steeds geloofd in een goed resultaat voor de Rode Duivels.

De spanning is te snijden in Brussel

In Antwerpen wordt ontgoocheld gereageerd op het eerste Franse doelpunt

Koning Filip feliciteert Macron na de 1-0

Frankrijk is op voorsprong gekomen in de eerste halve finale van het WK Voetbal in Rusland. Koning Filip heeft de Franse president Emmanuel Macron de hand geschud na het doelpunt.

Het blijft wachten op doelpunten in Frankrijk-België

Karl Vannieuwkerke: "De Belgen zijn goed bezig"

De Rode Duivels hebben de nul kunnen houden tijdens de eerste helft van de halve finale Frankrijk-België. "We hadden het meeste balbezit en we zijn goed bezig", analyseert Karl Vannieuwkerke de eerste helft.

 

Premier Michel: "We moeten alles doen om te winnen"

De Belgische premier Michel heeft in "Terzake" gezegd dat de Rode Duivels er alles aan moeten doen om te winnen tegen Frankrijk. Woensdag ontmoet Michel de Franse president Macron op de NAVO-top in Brussel.

Videospeler inladen...

Nagelbijten in Sint-Joost-ten-Node

Honderden supporters hebben zich verzameld bij het groot scherm in Sint-Joost-ten-Node om de Rode Duivels aan te moedigen. De lichte regenval bederft de pret niet.

"Voor vorst, voor vrijheid en voor recht"

De Rode Duivels hebben het Belgische nationaal volkslied gezongen in Sint-Petersburg. De wedstrijd tegen Frankrijk kan beginnen.

15.000 supporters huppelen en springen in Gent

Op het Sint-Pietersplein worden 15.000 supporters verwacht. Ze zullen de Rode Duivels aanmoedigen tijdens hun halve finale tegen Frankrijk.

Videospeler inladen...

Veel supporters bij groot scherm in Kortrijk

In Kortrijk is het plein bij het groot scherm bijna helemaal volgelopen. Verschillende supporters vrezen dat ze te laat zullen komen en dat het plein afgesloten zal worden.

Zonhoven is er helemaal klaar voor

De grote vlag in Zonhoven is opgehangen aan het gemeentehuis. Het gebouw is Christogewijs helemaal ingepakt in de Belgische driekleur.

Videospeler inladen...

Supporters stromen toe op grote pleinen

In heel het land verzamelen duizenden mensen op grote pleinen om de halve finale tussen Frankrijk en België live te volgen. Het is nagelbijtend afwachten wat de Rode Duivels zullen doen. Wordt het een eenvoudige overwinning of moeten de Duivels tot het uiterste gaan om zich te plaatsen voor de finale op het WK Voetbal in Rusland?

Videospeler inladen...
Videospeler inladen...

Supporters in Sint-Niklaas zijn klaar voor de wedstrijd

Ook Caroline De Ridder kijkt uit naar de wedstrijd tegen Frankrijk. Samen met honderden andere supporters heeft ze post gevat op het Hendrik Heymanplein in Sint-Niklaas.

"Tineke van Heule" is er helemaal klaar voor

Dembélé in de basis

De opstelling van de Belgische nationale voetbalploeg is bekend. Mousa Dembélé wordt de vervanger van de geschorste Thomas Meunier. Dembélé zal op links post vatten, waardoor Chadli naar de rechterflank verhuist.

Voetbalkoorts stijgt ook in de grensstreek tussen België en Frankrijk

Onze reporter Tijs Mauroo heeft gepolst of de halve finale tussen Frankrijk en België ook leeft in de streek rond Poperinge. Er wordt duchtig uitgekeken naar de voetbalwedstrijd.

Videospeler inladen...

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is in Sint-Petersburg

Didier Reynders is aangekomen bij het voetbalstadion in Sint-Petersburg. De minister van Buitenlandse Zaken gaat de wedstrijd tussen Frankrijk en België live volgen.

Geert Bourgeois: "Hoop dat Rode Duivels Frankrijk verslaan zoals in 1302"

Vlaams minister-president heeft op zijn 11 juli-toespraak in Kortrijk de Rode Duivels opgeroepen om de Fransen te verslaan in de halve finale op het WK Voetbal in Rusland, net zoals in 1302 op de Guldensporenslag. "Ik hoop dat de Rode Duivels Frankrijk verslaan op een sportieve en niet-bloedige manier", aldus Bourgeois.

Jong geleerd is oud gedaan op Kids Fit Voetbalstage   

De jonge voetballertjes op de Kids Fit Voetbalstage in Herselt hebben het volkslied ingestudeerd. Ze hopen dat de Rode Duivels vanavond winnen tegen Frankrijk in de eerste halve finale van het WK Voetbal in Rusland.

Videospeler inladen...

Ook huisdieren supporteren voor Rode Duivels

Als het van deze hond afhangt, winnen de Rode Duivels met gemak hun halve finale tegen Frankrijk op het WK Voetbal in Rusland. Over een uurtje wordt de opstelling van de ploeg van Roberto Martinez verwacht.

"We kennen onze weg hier intussen goed"    

De Belgische supporters zijn niet massaal naar Sint-Petersburg gereisd om de Rode Duivels aan te moedigen tijdens de halve finale tegen Frankrijk. Maar de supporters die in Sint-Petersburg zijn, hebben het naar hun zin. "Er zijn niet zo heel veel Belgen hier, maar verloren lopen doen we niet. We kennen onze weg hier al goed", klinkt het.

Videospeler inladen...

Franse supporter waagt zich in het hol van de leeuw

Deze Franse supporter heeft vanmiddag een bezoek gebracht aan het koninklijk paleis in Brussel. De Belgische tricolore wappert boven het paleis. Waar en of de Franse supporter de wedstrijd gaat volgen, is niet bekend.

Temse is klaar voor de wedstrijd

In Temse wordt er reikhalzend uitgekeken naar de halve finale tussen Frankrijk en België. De inwoners van de gemeente in Oost-Vlaanderen supporteren vooral voor hun gouwgenoot Jan Vertongen.

"Asterix tegen Kuifje in Rusland"

De halve finale tussen Frankrijk en de Rode Duivels beroert de gemoederen. Cartoonisten hebben de voorbije dagen het beste van zichzelf gegeven om in de aanloop naar de wedstrijd een creatieve tekening te maken.

Minister van Werk Kris Peeters telt ook af naar de halve finale

Op Twitter hebben al tientallen bekende en minder bekende mensen aangegeven dat ze aftellen naar het begin van de halve finale Frankrijk-België in Sint-Petersburg. Ook minister Kris Peeters (CD&V) kijkt uit naar de start van de voetbalwedstrijd.

Zonhoven gaat gemeentehuis inpakken met gigavlag

In de gemeente Zonhoven is een grote Belgische vlag genaaid. De vlag zal omstreeks 17 uur opgehangen worden aan het gemeentehuis.

Stadhuis Brussel kleurt zwart, geel en rood voor de Rode Duivels

Vanaf 20 uur kleurt het stadhuis van Brussel zwart, geel en rood om de Rode Duivels te steunen tijdens de halve finale op het WK Voetbal in Rusland.

Duivelse vogelverschrikkers langs de N12 in Willebroek

Mini Duivels op kamp in Tongeren maken zich nu al klaar voor de wedstrijd van de grote Duivels

 

In de zoo in Amnéville in Frankrijk heeft Watson de zeeleeuw ook een voorspelling gedaan. En het ziet er niet slecht uit voor België. 

Hangt de grootste Belgische vlag straks rond het gemeentehuis van Zonhoven?

Straks om 17 uur wordt het gemeentehuis van Zonhoven helemaal ontwikkeld met de Belgische vlag. Dat had naaimachinebedrijf Befrako beloofd na de overwinning tegen Brazilië. 35 vrijwilligers zijn vanmorgen daarom aan de slag gegaan om de gigantische vlag aan elkaar te stikken. 

Fotograaf: John Reinhard
Fotograaf: John Reinhard
Fotograaf: John Reinhard

Ook de Waalse haan is klaar voor vanavond

We gaan naar de finale! Dat staat allemaal in de krant, de FRABELtjeskrant

Tom Helsen

U denkt massaal dat de Belgen naar de finale zullen gaan

"De Belgen zullen doorstoten naar de finale." Dat is alvast wat u massaal denkt. Op dit moment hebben meer dan 8.000 lezers gestemd in onze poll. Maar liefst 82 procent denkt dat de Rode Duivels zullen winnen vanavond. 

U kan hier nog steeds stemmen.

In het hol van de leeuw: deBuren in het Belgische studentenhuis in Parijs

Videospeler inladen...

Een boodschap van van vervoersmaatschappij TEC

Tricolore vlaggen in Stabroek

"Zwart-Geel-Roth" bij boekhandel Boekarest in Leuven

Ook in Namibië supporteren ze voor de Rode Duivels

Greet Verleye uit Brugge verblijft momenteel in Namibië. "We hebben ondervonden hoe het voetbal hier leeft en hoezeer er voor België gesupporterd wordt."

Gisterenavond werd er zelfs al een eigen halve finale gespeeld - in de truitje van de Belgen. "De Belgen wonnen met 5-1."

Axel Witsel: "Tijd om geschiedenis te schrijven"

Bidden voor de Duivels bij Radio Maria

Videospeler inladen...

Al liftend naar de halve finale

Drie werknemers van videomarketingbedrijf StoryMe zijn vanuit ons land naar Rusland gereisd om de halve finale te kunnen zien. Opvallend: ze deden dat al liftend, maar liefst 2.950 kilometer. Het was een uitdaging van hun baas en in ruil kregen de drie tickets voor de halve finale vanavond. 

De Rode Duivels tegen Les Bleus: de oefenmatch...

Videospeler inladen...

Ook bij chocoladefabriek Callebaut slaat de duivelsgekte toe: "Van de ene Belgische trots naar de andere"

Bekijk hier hoe ze in Horebeke toeleven naar de match

Videospeler inladen...

Ze moeten gewoon winnen. Anders moet ik dat hier jaren aanhoren. Trouwens de Fransen hebben de wereldbeker al eens gewonnen, nu is het aan ons

Dieter Ruys heeft een chambre d'hôtes in de Provence

Ook bij onze noorderburen slaat de WK-gekte toe

Kent u de verschillen tussen Franse en Belgisch-Franse voetbaltermen? "Un corner >< Un coup de pied de coin"

Kent u de verschillende voetbaltermen in het Frans en het Belgisch-Frans? BFMtv heeft ze voor u opgelijst. En er zijn wel wat verschillen. Denk maar aan "un corner" versus "un coup de pied de coin" of "la latte" versus "la barre transversale". Doe hier zelf de quiz

Bron: BFMTV

Ook de VRT-gezichten geloven erin: "België gaat winnen"

Videospeler inladen...

Ook kinderdagverblijf Lilou in Herzele is er helemaal klaar voor

Neem een kijkje achter de schermen van het WK-dorp van VRT

Jokko
Jokko
Jokko

Pendelaars zijn duidelijk: "Een pronostiek? De Belgen winnen natuurlijk"

Op het openbaar vervoer is er vandaag maar één gespreksonderwerp: de match van vanavond. Onze journalist ging de sfeer opsnuiven in Gent-Sint-Pieters. 

Eén ding is duidelijk: de Belgen winnen vanavond, daar zijn de pendelaars rotsvast van overtuigd.

Nog twee keer en we hebben de beker naar huis

De sfeer zit er goed in op de fan flight naar Sint-Petersburg

Videospeler inladen...

Deze Rode Duivelsfan in Sint-Petersburg is er al helemaal klaar voor

Als Belg supporteren in Parijs? Hier kan je terecht

Waarom houden we vast aan bijgeloof?

Videospeler inladen...

Hoeveel is Frankrijk-België waard?

De NOS ziet vanavond in Sint-Petersburg een reünie op het veld staan: veel Franse en Belgische spelers zijn op clubniveau immers ploeggenoten, op hoog niveau. Niet alleen sportief, maar ook financieel. De Nederlandse omroep citeert cijfers van de Franse sportkrant L'Equipe, die de marktwaarde van de verwachte basisopstelling van vanavond berekend: 1,7 miljard euro.

Ik ben optimistisch, ik denk dat we een uitstekende ploeg hebben. Het is ook een trotsheid voor ons imago in het buitenland. Meer dan ooit, met de mooie resultaten van de Rode Duivels, maar ook in de Ronde van Frankrijk. We hebben daar een mooi resultaat gehaald gisteren."

Premier Charles Michel looft niet alleen de Rode Duivels, maar ook Greg Van Avermaet

Royale en presidentiële supporters

Ook hoogwaardigheidsbekleders willen "hun" nationale voetbalploeg steunen. De Rode Duivels zullen vanavond in Sint-Petersburg de steun krijgen van koning Filip en koningin Mathilde, het Franse team mag rekenen op president Emmanuel Macron.

Een Engelse blik op de Frans-Belgische clash

Als de Rode Duivels vanavond in Sint-Petersburg winnen, kruisen ze in de finale mogelijk opnieuw de degens met Engeland. De media over het Kanaal kijken dan ook met iets groter dan gemiddelde interesse naar het aankomende duel.

BBC Sport beschrijft de wedstrijd tussen Frankrijk en België als "A clash of styles, a fascinating battle, both on and off the pitch."
En BBC News gaat op bezoek in het grensgebied tussen België en Frankrijk, onder meer in de zustergemeentes Komen en Comines. "The mood is still one of friendship, with flags of both nations appearing in the windows of cafes and houses."

Familie van enkele Rode Duivels vertrokken vanmorgen met een fan flight van Brussels Airlines naar Sint-Petersburg om daar de halve finale bij te wonen (van boven naar onder: familie van Chadli, Debruyne en Carrasco)

Gilbert, het konijn van CD&V-voorzitter Wouter Beke, waagt zich aan een pronostiekje voor vanavond

Mijn kinderen zijn net nu op bezoek in New York, ik ga met hen weer in zo'n typische sports bar kijken. En het is altijd fijn om niet alleen met Belgen te zitten, maar ook met mensen uit het andere kamp. Vrijdag was het met Brazilianen, vandaag trekken wij naar een bar waar ook Fransen zijn, om dan samen te verbroederen na onze glansrijke overwinning.

Het WK leeft volop, ook bij VS-correspondent Björn Soenens

Premier Charles Michel durft zich niet aan een pronostiek te wagen, maar hoopt uiteraard wel dat de Rode Duivels winnen:

WK-koorts in Frans-Vlaanderen: "We zitten in tweestrijd tussen de Belgen en de Fransen"

Videospeler inladen...

Karl Vannieuwkerke: "Het is het moment, Duivels"

Voormalig bondsvoorzitter François De Keersmaecker: "Ik ben een beetje opgewonden"

Videospeler inladen...

Ouders Dries Mertens vliegen naar Rusland: "Als ze al zo ver zijn, zou het echt tot in de finale goed moeten gaan"

De ouders van Dries Mertens nemen zo dadelijk de laatste fan flight richting Rusland. Voor VRT NWS blikken ze even vooruit. "We hopen en verwachten dat ze de finale halen. Ik denk dat ze erin geloven en wij doen hetzelfde als supporter. Het zal niet gemakkelijk zijn", vertelt Herman Mertens. Marijke Mertens vult aan. "Je moet ook een beetje gelukt hebben. Maar we geven een kans van 60-40." Hun conclusie? "Als ze al zo ver zijn, zou het echt tot in de finale goed moeten gaan."

Ik denk dat ze erin geloven en wij doen hetzelfde als supporter

Ouders Dries Mertens

Ze hopen dat ze hun zoon vanavond zien spelen, "maar winnen is voor hem én voor ons het belangrijkste." Hun pronostiek? Volgens de mama 2 - 1 voor België, en de papa maakt geen voorspellingen. "Een voetbalmatch hangt van zoveel kleinigheden af."

"De Rode Duivels? Het beste visitekaartje dat België kan hebben"

Premier Charles Michel (MR) blikte vanmorgen in "Matin Première" bij RTBF vooruit naar de halve finale tussen Frankrijk en België. En hij gelooft erin: "Ik ben ervan overtuigd dat we gaan winnen!"

Vanavond gaan wij elk apart bij vrienden kijken naar de match, dat lijkt ons het beste.

Lies en Jean-Charles, een Belgisch-Frans koppel dat in Frankrijk woont, hebben een "aparte" oplossing gezocht voor vanavond.

12 uur voor de match is VRT-journalist Nina Verhaeghe er al helemaal klaar voor

Veel Fransen hier supporteren even goed voor de Belgen als voor Frankrijk. Wel grappig: de mensen hebben aan hun huis zowel de Franse als de Belgische vlag gehangen. Ik denk dat het wel spannend gaat worden, sowieso.

De Belgische Véronique Geerts baat een chambre d'hôtes uit in Brouenne, in Noord-Frankrijk

Supporters die meereizen met een fan flight van Brussels Airlines: "Hier moeten we absoluut bij zijn, het is nu of nooit"

Videospeler inladen...

De kansen zijn 50-50

Bart Verhaeghe, ondervoorzitter van de Voetbalbond in "De ochtend"

Spelers zijn totaal niet bezig met premies. Ze willen alleen maar geschiedenis schrijven

Bart Verhaeghe, ondervoorzitter van de Voetbalbond in "De ochtend"

Een vriendschappelijk potje armworstelen op Camping Esterel Caravaning in St-Raphael, Zuid-Frankrijk.

Help, welk weer wordt het vanavond in Frankrijk-België?

Vanavond overheerst de bewolking en kan nog wat regen vallen, vooral in het zuiden, midden en oosten van het land. In West-, Oost-Vlaanderen en de westelijke helft van de provincie Antwerpen is het vanaf 20 uur waarschijnlijk op de meeste plaatsen droog. De noordwestenwind is nog altijd matig van kracht en de temperatuur ligt rond 18 graden.

En voor wie in Sint-Petersburg gaat kijken, daar is het prima voetbalweer. Overdag is het bewolkt met kans op enkele buien. De maximumtemperatuur ligt rond 21 graden. Tijdens de match is het droog en met circa 19 graden ideaal om te voetballen.
 

(bron: Meteovista)

België, lief België, vandaag is ’t voor u

Nederland neemt zelf niet deel aan het WK, maar onze noorderburen hebben nu volop de kaart van de Rode Duivels getrokken. Thijs Zonneveld waagt zich in zijn column voor de Nederlandse krant Algemeen Dagblad aan een ode... in het Vlaams.  

Wie vanavond in de aanloop naar de wedstrijd van de Rode Duivels nog wat politieke sfeer wil opsnuiven, kan rekenen op Vlaams minister-president Geert Bourgeois.

Ik denk dat het een moment is dat we niet kunnen missen. We moeten er absoluut bij zijn. We moeten winnen, we geloven erin.

Een Rode Duivels-fan die meereist met een fan flight van Brussels Airlines

Vanmorgen vertrekken opnieuw enkele fan flights van Brussel Airlines naar Rusland. De meereizende supporters zijn er alvast helemaal klaar voor: 

Start liveblog

Meest gelezen