Videospeler inladen...

NAVO-top in Brussel: waar mag u vandaag en morgen verkeershinder verwachten?

Vandaag begint in Brussel een 2-daagse NAVO-top. Omdat er heel wat staatshoofden en regeringsleiders naar Brussel komen, gelden er vandaag en morgen veiligheidsmaatregelen. Die hebben gevolgen voor het verkeer in de hoofdstad. 

Zo worden er verschillende veiligheidszones ingesteld (zie hieronder) waar al sinds gisteren een parkeerverbod geldt. Het verbod geldt er tot en met morgen. De politie laat alle voertuigen (ook fietsen en bromfietsen) die in de verboden zone geparkeerd staan weghalen. 

Vanaf vandaag zullen de veiligheidszones niet of slechts gedeeltelijk toegankelijk zijn voor het verkeer. Het gaat om de: 

  • Site van de NAVO in Brussel/Haren, waar de Leopold III-laan (A201) in beide richtingen afgesloten wordt tussen de Ring 0 en het kruispunt met de Bordetlaan (zowel vandaag als morgen).
  • Site van de Amerikaanse ambassade en het Koninklijk Paleis. De Hertogstraat tussen de Wetstraat en de Lambermontstraat is er afgesloten tot morgenmiddag.
  • Site Jubelpark, is samen met de omliggende lanen - Blijde Inkomstlaan, Renaissancelaan, Nerviërslaan, Galliërslaan en IJzerlaan - vandaag heel de dag gesloten.  
  • Site Europese instellingen, de veiligheidszone die gewoonlijk ingesteld wordt bij Europese toppen kan vandaag en morgen tijdelijk afgesloten worden. 
  • Ook zal het verkeer op bepaalde momenten tijdelijk worden geweerd op (o.m.) het einde van de E19, de Ring 0, de E40 tussen de Ring 0 en het Reyerscomplex, de Wetstraat, de Belliardstraat, de Waterloolaan, de Gulden Vlieslaan en de kleine ring.  

Openbaar vervoer

Bussen en trams van de de MIVB en De Lijn kunnen vandaag en morgen tijdelijk omgeleid worden. Ook zullen enkele ingangen van metrostations gesloten blijven. De metro zelf rijdt normaal. De politie raadt overigens aan om vandaag en morgen in Brussel zoveel mogelijk het openbaar vervoer te gebruiken.   

Meer details over de veiligheidszones zijn terug te vinden op de website van de lokale politie.
Op het Twitterkanaal van de politie kan u terecht voor live-updates.

Meest gelezen