Video player inladen ...

Reizigersorganisatie TreinTramBus: "Meer hinder door treinstaking dan vorige keer"

Volgens TreinTramBus is het aanbod treinen nu kleiner dan bij de vorige staking eind juni.  Op sommige lijnen rijden er zelfs helemaal geen treinen, zegt voorzitter Stefan Stynen.

Hij verwijst naar de lijn Mol-Hasselt die vandaag niet zou bediend zijn. "Maar ook op de hoofdlijnen was het aanbod erg beperkt", zegt  Stynen, "en vanavond wordt het helemaal moeilijk om nog met de trein op bestemming te geraken". 

Alternatieve dienstverlening is grote stap vooruit

Stefan Stynen, voorzitter TreinTramBus

Toch vindt de reizigersorganisatie de alternatieve dienstverlening een grote stap vooruit. Daardoor reed vandaag gemiddeld 1 trein op de 3 , volgens de NMBS. 

"Het is vooral goed dat de reiziger op voorhand wist welke treinen zouden rijden en zich dus daarop kon organiseren", zegt Stefan Stynen. Hij vermoedt dat er vandaag minder werkwilligen waren dan bij de vorige treinstaking toen de alternatieve dienstverlening voor het eerst werd getest. 

Ook morgen nog ernstige hinder verwacht

De treinstaking van de Onafhankelijke spoorbond en twee kleinere bonden loopt nog tot donderdagochtend 3 u. Ook morgen kijkt u dus best eerst op de routeplanner van de NMBS of uw trein wel rijdt. 

Video player inladen ...