Scouts en Gidsen Vlaanderen over spoorstaking: "NMBS zou tickets moeten terugbetalen"

Vandaag en morgen wordt er opnieuw gestaakt bij het spoor. Scouts en Gidsen Vlaanderen erkennen dat de staking tijdig werd aangekondigd maar vragen toch een blijk van tegemoetkoming, bijvoorbeeld door de tickets terug te betalen.

Tijdens de vakantiemaanden trekken de jeugdverenigingen traditioneel op zomerkamp. "We zijn een gebruiker van het openbaar vervoer" vertelt Jan Van Reusel, woordvoerder bij Scouts en Gidsen Vlaanderen. "Maar deze staking komt wel bijzonder ongelegen." Van Reusel wijst naar het feit dat heel wat scoutsgroepen de trein gebruiken om zich te verplaatsen. "Maar nu moeten we beroep doen op ouders of budget gebruiken voor andere vervoersmiddelen.

"Is er geen tegemoetkoming mogelijk?"

"We willen ons niet mengen in het debat over de relevantie van deze staking. Het is een groot ongemak maar ook geen catastrofe. En een echte scout trekt zijn plan" vertelt Jan Van Reusel. "Maar een gebaar van tegemoetkoming zou wel welkom zijn. Misschien kan de NMBS de tickets vergoeden? Of kunnen we de tickets gebruiken op een andere dag voor een andere uitstap? We kiezen bewust voor het openbaar vervoer maar dit verstrekt het vertrouwen in het spoor natuurlijk niet."