"Springen in het water vanaf deze steile rotswand is geen goed idee!"

Het mag dan voor de jongeren onschuldig vertier zijn tijdens een warme zomerdag, afgelopen zaterdag liep het toch bijna verkeerd af voor deze 2 Britse tieners, die nabij Llanberis, in Wales, de warmte probeerden te trotseren door een duik- en zwempartijtje in te lassen. Maar de rotswand waarvan ze afsprongen, bleek niet zo stabiel als ze zelf dachten. Met veel geluk ontsnapten ze uiteindelijk aan verwondingen, of zelfs erger.

De beelden werden gemaakt door Mark Humphreys, die de jongeren toevallig bezig zag. Nadat een van de jongeren naar beneden gesprongen was, wilde ook een tweede de sprong wagen. Maar plots brak een vrij groot stuk rots af. De jongeman in het water kon de vallende stenen ternauwernood ontwijken.

Humphreys publiceerde de beelden op Facebook, om jongeren te waarschuwen voor de gevaren van dergelijke 'spelletjes', zo vertelde hij op nieuwswebsite Daily Post: "Dat deze steile rotsen verboden terrein zijn, daar is een goede reden voor. Je kan namelijk goed zien dat het daar erg onstabiel is. Ook al lijkt het dat alles goed vastzit. Maar er kunnen zelfs grote blokken losraken."

Na het zien van de beelden publiceerde ook de plaatselijke politie een waarschuwing voor de gevaren die samenhangen met soortgelijk zwemmen op haar sociale media. Ook deelde ze mee dat ze meer zou patrouilleren in de omgeving. "Hier kunnen doden vallen. Dit heeft niet alleen maar te maken met 'kinderen willen wat plezier maken'. Nee, dit kan fout aflopen", voegde politiecommissaris Neale Lewis-Jones er nog aan toe.

Oordeelt u zelf na het zien van de opmerkelijke beelden: