Verbreken ze in Heule wereldrecord 'santé-zeggen'?

In Heule bij Kortrijk willen ze het wereldrecord 'santé-zeggen' verbreken. De poging vindt plaats op vrijdag 20 juli op de Heuleplaats, om 20u30. Het wereldrecord klinken staat nu nog op naam van een dorpje in Portugal, met 1233 santé-zeggers. In Heule gaan ze dus voor minstens 1-2-3-4.

De wereldrecordpoging vindt plaats op vrijdag 20 juli op de Heuleplaats. Het wereldrecord verbreken moet wel lukken, want het concept is heel simpel, zegt organisator Mark Dewaele. "Santé zeggen wil gewoon zeggen de pintjes bier tegen elkaar tikken. En je kan het dan rustig op je gemak uitdrinken. Je hoeft het niet uit te drinken op een podium. Zo wordt het gemakkelijker om de mensen te laten doorstromen."

Op 20 juli kan je dus een gratis pintje scoren in Heule, onder het toeziend oog van deurwaarders. 

Belgisch record laten sneuvelen? 

Het Belgisch record santé-zeggen staat trouwens op naam van Deerlijk, met 1005 enthousiaste klinkers. Ook dat record willen ze in Heule dus laten sneuvelen.

Meest gelezen