VS verstrengen visavereisten voor Myanmar en Laos

De Verenigde Staten maken het moeilijker voor inwoners van Myanmar en Laos om een visum te bemachtigen. Washington doet dat omdat de Zuidoost-Aziatische landen hun uit de VS gedeporteerde burgers weigeren te aanvaarden. Als ze zich niet inschikkelijk tonen, dreigen de Amerikanen de vereisten voor de "recalcitrante landen" nog verder aan te scherpen.

"Myanmar en Laos hebben het aanvaarden van hun burgers die het bevel hebben gekregen om de Verenigde Staten te verlaten, geweigerd of onredelijk uitgesteld", luidt het in een mededeling van het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid. "Als het gepaste antwoord van Myanmar en Laos uitblijft, dan kan de omvang van de sancties worden uitgebreid naar een groter deel van de bevolking."

Welke concrete maatregelen worden genomen, maakte het ministerie niet bekend.

Meest gelezen