"Winnie Cooper zou geworden zijn wie ik nu ben!"

Intussen meer dan 25 jaar geleden, meer bepaald op 12 mei 1993, werd de laatste aflevering van de tv-serie "The wonder years" uitgezonden. Zes seizoenen lang liet de wereldwijd populaire tv-serie sociale en historische gebeurtenissen van eind jaren 60, begin jaren 70 herbeleven door de ogen van de 12-jarige Kevin Arnold, samen met zijn beste vriend Paul en buurmeisje en hartsvriendin Winnie. Die laatste werd gespeeld door Danica McKellar, die zopas op de Amerikaanse nieuwswebsite Today nog eens terugblikte en daarbij opvallende overeenkomsten constateerde tussen zichzelf en de rol die haar wereldberoemd maakte. 

McKellar, 43, schreef intussen een 6-tal boeken waarin de wiskunde centraal staat en dat deed haar alvast concluderen: "Ik denk dat ik ben wie Winnie Cooper in de serie zou geworden zijn. Ook zij zou uiteindelijk wiskundeboeken geschreven hebben, omdat ze ook zo leergierig was. Mijn eigen website zou dan 'winniecoopermath.com' zijn."

"Een van de leukste verhaallijnen in de serie was die waar Winnie meer punten had voor haar wiskunde-examen dan Kevin Arnold. Wat achteraf gezien een soort van toekomstvoorspelling was, voor mezelf en mijn interesse in alles wat met wiskunde te maken heeft."

"Tegelijkertijd was het een hippe verhaallijn, omdat de gebeurtenissen plaatsvonden in de jaren 60. Toen was het maatschappelijk niet zo evident dat meisjes beter waren in wiskunde dan jongens. Het enige wat ik dus kan besluiten is dat Winnie haar tijd ver vooruit was."

"Winnie en ik leken erg op elkaar. Winnie was voortdurend bezig om nieuwe dingen te leren, terwijl ik tijdens de opnames ook meer bezig was met mijn huiswerk dan eigenlijk nodig was. Ik liep dan ook op en af, naar de opnameset, terug daarvan weg om een wiskundetoets af te leggen, weer naar de opnameset om er een emotionele scène op te nemen."

"Mijn advies nu aan jonge meisjes is: werk aan je eigenwaarde, bijvoorbeeld door zoals ik je toe te leggen op wiskunde, waardoor je hersenen voortdurend uitgedaagd worden en waardoor je het zelfvertrouwen kweekt om jezelf slim en bekwaam te voelen."

Nee, ik denk niet er nog nieuwe afleveringen komen

Aan McKellar werd ook nog gevraagd of er nog nieuwe afleveringen van "The wonder years" zouden komen: "Velen stellen me die vraag, maar ik moet hen ontgoochelen. Ik denk niet dat het nog gaat gebeuren en dat om 2 redenen. Ten eerste heeft Fred Savage (die de rol van Kevin Arnold speelde, nvdr) duidelijk gezegd er geen zin meer in te hebben. En ten tweede was het een programma rond nostalgie en bitterzoete herinneringen. Opnieuw naar die periode teruggaan zou die herinneringen alleen maar kapot maken, niet?"

Meest gelezen