Bewel investeert 10 miljoen euro op site van Scania in Opglabbeek

Het maatwerkbedrijf Bewel wil nog beter kunnen samenwerken met vrachtwagenproducent Scania in Opglabbeek. Scania heeft daar een distributiecentrum voor vrachtwagenonderdelen en dat groeit met 5 procent per jaar. Bewel wil mee surfen op die groei en investeert daarom in een groter gebouw.

Momenteel werken er 100 medewerkers van Bewel op de site van Scania. Ze verpakken er allerhande onderdelen  zoals schroefjes, oliefilters, rubbertjes of motorcilinders in aparte pakjes. Of maken daar er onderhoudskits van die garages dan in een handig pakket geleverd krijgen. "Het gaat om een werk dat nooit zal kunnen geautomatiseerd worden en op maat gesneden is van medewerkers van Bewel", zegt commercieel directeur Tom Ketels.

Scania heeft enkele nieuwe vrachtwagenmodellen gelanceerd en die zijn erg succesvol. Daardoor groeit ook het werk voor Bewel en daarvoor is het huidige gebouw op de Scania-site te klein geworden. Ook al omdat Bewel  25 extra mensen  wil aanwerven. Tegen eind volgend jaar zal het nieuwe gebouw klaar zijn. Scania zal het gebouw integraal huren. 

Bewel, wat staat voor Beschermde Werkplaatsen Limburg, heeft negen vestigingen en telt zo'n 2000 medewerkers, vaak mensen die minder kansen krijgen op de gewone arbeidsmarkt.

Meest gelezen