Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

Brit die met novitsjok is vergiftigd, is niet langer kritiek

De 45-jarige Brit die vergiftigd werd met novitsjok, "is niet langer in kritieke toestand". Dat heeft het ziekenhuis van Salisbury, waar hij al sinds 30 juni wordt verzorgd, aangekondigd. "Zijn toestand is nu ernstig maar stabiel", zegt Lorna Wilkinson, de verpleegkundige directeur van het ziekenhuis.

Het ziekenhuis heeft gisteren aangekondigd dat de patiënt weer bij bewustzijn was. "Hij heeft 's nachts nog vooruitgang geboekt", zei Wilkinson. "Er is nog een weg te gaan voor hem, maar de vooruitgang die we tot nu toe hebben gezien, moedigt ons aan om optimistisch te zijn", voegde ze eraan toe.

De politie kondigde aan dat ze kort met hem kon spreken, en dat de komende dagen opnieuw te willen doen. Ook de partner van de man werd vergiftigd met novitsjok. Zij overleed zondagavond in het ziekenhuis, waarna een moordonderzoek werd ingeleid.

De belangrijkste hypothese van de politie is dat het gif gelinkt kan worden aan de aanval met hetzelfde zenuwgas begin maart op de Russische dubbelspionagent Sergej Skripal en zijn dochter Joelia in Salisbury.

De politie is nog steeds bezig met uit te zoeken waar en wanneer de twee, die vroeger dakloos waren, werden blootgesteld aan de hoge dosis novitsjok.

Meest gelezen