AP2012

Israël voert luchtaanvallen uit in Syrië

Israël heeft woensdagavond bombardementen uitgevoerd in het zuidwestelijke Syrische gouvernement Quneitra, op het Syrische deel van de Golanhoogten. Dat zegt het Syrische staatspersagentschap Sana. "De luchtmacht van de vijand Israël heeft raketten afgevuurd op meerdere posities van het leger."

Militaire bronnen bevestigen aan het Duitse persagentschap DPA dat er aanvallen werden uitgevoerd nabij de steden Tal Kroum en Jabah. Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten stelt dat daarnaast ook doelwitten in de buurt van Madinat al-Baath werden geviseerd. Er zijn voorlopig geen berichten over slachtoffers.

Het nieuws van de luchtaanvallen komt er enkele uren nadat het Israëlische leger had gezegd dat het een vanuit Syrië afkomstige drone had neergehaald met een Patriot-luchtafweerraket boven de Golanhoogvlakte. Die werd in 1967 door Israël grotendeels veroverd op Syrië en later ook geannexeerd.

Israël bevestigt luchtaanvallen in Syrië

Het Israëlische leger heeft bevestigd dat het luchtaanvallen heeft uitgevoerd in Syrië. Woensdagavond hadden Syrische staatsmedia en het Syrische Observatorium voor Mensenrechten al over de aanvallen bericht.

"Het Israëlische leger heeft drie militaire posten in Syrië aangevallen in een reactie op de infiltratie van de onderschepte Syrische drone in Israël", luidt het op Twitter. "Het Israëlische leger zal vastberaden en besluitvaardig reageren op elke poging om Israëlische burgers te raken en de Israëlische soevereiniteit te breken", wordt Syrië voorts nog gewaarschuwd.

Details over de locatie van de represailleaanvallen geeft het Israëlische leger niet. 

Meest gelezen