Videospeler inladen...

Kijkcijferrecord voor Rode Duivels, massaal veel mobiele data verbruikt tijdens halve finale

Geen finale, wel een kijkcijferrecord voor de Rode Duivels. Bijna 2,5 miljoen mensen keken naar de wedstrijd op één, en dat maakt de wedstrijd tegen Frankrijk de best bekeken Belgische match ooit. Tijdens de halve finale van de Rode Duivels tegen Frankrijk hebben we onze spanning en ontgoocheling ook massaal losgelaten via social media. 

Bijna 2,5 miljoen mensen hebben gisteren de halve finale van de Rode Duivels bekeken op één. Dat zijn er ruim 200.000 meer dan bij de kwartfinale tegen Brazilië. De piek lag aan het einde van de wedstrijd: toen zagen 2,6 mensen de droom van de Duivels uit elkaar spatten. Daar komen nog eens de duizenden mensen bij die niet thuis, maar op grote schermen gekeken hebben.

De Rode Duivels boeken daarmee een kijkcijferrecord. Nog nooit hebben zoveel mensen naar een match van de Belgen gekeken. Het vorige record dateert van twee jaar geleden, toen 2,4 miljoen mensen naar de EK-match tegen Zweden keken.

Er hebben ook bijna 4 miljoen Nederlanders de halve finale op tv gevolgd. Het was in Nederland de best bekeken wedstrijd van het WK tot nu toe.

Ook dataverkeer piekt

"We hebben grote pieken gezien, maar het was net iets minder dan tijdens de kwartfinale tegen Brazilië," zegt Annelore Marynissen van telecomoperator Orange. "Vooral Twitter en Facebook gingen hard tijdens de rust en vlak na de wedstrijd. Bij Twitter zagen we zelfs tot 160 procent meer verkeer dan op een normale avond. Er zijn ook veel meer sms'en verstuurd, zo'n half miljoen meer dan normaal."

Ook bij Proximus waren er grote pieken. "Maar inderdaad wel een stuk minder dan bij de vorige wedstrijd. Er was zo'n 18 procent minder verkeer op social media, maar nog altijd veel meer dan op een gewone avond," zegt Haroun Fenaux van Proximus. 

Het Franse doelpunt heeft geen piek in het dataverkeer veroorzaakt. Bij de doelpunten van de Rode Duivels tijdens de vorige matchen piekte het dataverkeer wél.

Meest gelezen