ImageGlobe

Nog altijd zwaar verstoord treinverkeer, wel extra treinen naar Dour

Net als gisteren is het treinverkeer in België vandaag zwaar verstoord door de staking van de onafhankelijke vakbond OVS. Ongeveer 1 trein op de 3 rijdt. De NMBS heeft ook vandaag een alternatieve dienstregeling uitgewerkt. 

"We focussen ook vandaag op de ochtend- en de avondspits," zegt Dimitri Temmerman van de NMBS. "Er rijden vooral IC-treinen tussen de grote steden, en ook een aantal lokale treinen en S-treinen in Brussel. De boodschap blijft om de routeplanner te checken op de website of de app van de NMBS voor je naar het station vertrekt."

De alternatieve dienstregeling is opgesteld op basis van het personeel dat vandaag wél komt werken, en is dus niet exact dezelfde als gisteren. "Maar de grote lijnen blijven wel dezelfde."

Met de trein naar Dour

Vandaag begint het festival van Dour, in de buurt van Bergen, en dat is traditioneel een drukke dag voor de NMBS. Wie met de trein naar het festival wil, moet goed voorbereid zijn. "We verwachten ook daar zwaar verstoord treinverkeer. We leggen wel extra treinen in om de hinder te beperken, maar check zeker ook de routeplanner als je naar Dour wil."

Naar de kust rijden vandaag geen extra treinen. De staking duurt nog tot vanavond laat. Morgen zou het treinverkeer opnieuw normaal moeten verlopen. "We gaan de komende nacht hard werken om ervoor te zorgen dat alle treinen op hun juiste plaats geraken."