Nog niet alle achtergebleven bagage op Brussels Airport is terecht

Op de luchthaven van Zaventem is nog een heel aantal koffers niet tot bij hun eigenaars geraakt, na een defect van een transportband op zaterdag. Sommige koffers zijn nog onderweg en een 170-tal staat zelfs nog op de luchthaven.

Zaterdag moesten heel wat mensen noodgedwongen zonder hun koffer het vliegtuig nemen, omdat een transportband het liet afweten. Zo'n 1.000 koffers bleven achter in de luchthavenhal. Gisteren liet Brussels Airport weten dat alle koffers richting eigenaar waren vertrokken, maar dat klopt blijkbaar niet.

Bij Brussels Airport hebben ze vandaag nog weet van zo'n 100 koffers die nog op de luchthaven staan. Het gaat om koffers van vluchten van Emirates en Cathay Pacific Airways. Omdat die vluchten maar één keer per week gepland zijn, zal het nog even duren voor die koffers naar de eigenaars vertrokken zijn.

De luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines laat dan weer weten dat nog zo'n 70 koffers van hun klanten nog op de luchthaven staan. Het gaat om de koffers van een vlucht richting Marokko. Brussels Airlines heeft geprobeerd om de koffers met een andere maatschappij mee te sturen, maar voorlopig zonder succes.

Alle andere koffers van Brussels Airlines-vluchten zijn of al bij hun eigenaars of nog onderweg. Dat is bijvoorbeeld zo voor vluchten naar Sicilië en Kroatië. De koffers worden op alle mogelijke manieren nagestuurd, zo werd er zelfs bagage met een ferry naar Corsica gevaren.

Meest gelezen