Opnieuw paardenbeul aan het werk in Limburg?

In Hasselt is een paard teruggevonden met een grote snijwonde over zijn hele lichaam. Het dier kon niet meer gered worden. Het is niet de eerste keer dat er in Limburg paarden zwaar toegetakeld worden. Vorig jaar was dat nog het geval in Sint-Truiden.

Het paard dat de politie gisteren, gewond aantrof,  stond in een wei aan de Runkstersteenweg. Het dier had een diepe snijwonden over de hele lengte van zijn flank. De politie gaat er vanuit dat  die verwonding moedwillig is aangebracht. Er kwam meteen een dierenarts ter plaatse maar die kon het dier niet meer redden. 

Het parket is intussen ingelicht en er kwam een onderzoeksteam ter plaatse. De politie van zone Limburg Regio Hoofdstad onderzoekt nu of er een mogelijke link is met eerdere gevallen van paardenmishandeling. "We nemen dit bijzonder ernstig", zegt politiewoordvoerster Dorien Baens. "Ons rechercheteam is meteen met een onderzoek gestart.'