Parket seponeert klacht Theo Francken (N-VA) tegen Ecolo J voor nazi-afbeelding

Het parket van Brussel heeft de klacht geseponeerd die staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) had ingediend tegen de jongerenafdeling van Ecolo omdat die hem als een nazisoldaat had afgebeeld. Dat meldt Francken op Twitter.

De klacht dateerde van oktober vorig jaar. Francken diende ze in nadat Ecolo J hem in een fotomontage had afgebeeld in naziplunje met een geweer in de hand. Het ging om een aanklacht tegen de samenwerking met Soedan voor de identificatie van transitmigranten in de buurt van het Maximiliaanpark.

Een verontwaardigde Francken had verontschuldigingen geëist, maar diende een klacht in toen die er niet kwamen. Nu blijkt die klacht te zijn geseponeerd wegens niet prioritair, zegt hij. "Spijtige zaak. Als politieke partij een collega afbeelden als nazisoldaat met geweer in de aanslag is op geen enkele wijze te verantwoorden. Pure haat", luidt het.

Het parket van Brussel bevestigt aan het persagentschap Belga dat de zaak geen prioriteit was en daarom geseponeerd is. "De klacht is niet definitief afgewezen. Als het parket nieuwe elementen krijgt, kan het dossier opnieuw geopend worden of kan er een klacht met burgerlijke partijstelling ingediend worden", zegt een woordvoerder.

Meest gelezen