Videospeler inladen...

Melania Trump en co proeven Belgische chocolade: "Ik vrees voor een stormloop op mijn winkel"

In de marge van de NAVO-top hebben de partners van de regeringsleiders van de landen van het bondgenootschap een concert bijgewoond in de Muziekkapel Koningin Elisabeth in Waterloo. Daar mochten ze ook proeven van de chocolade van Herman Van Dender. "Melania Trump vroeg mijn visitekaartje."

Het is een traditie wanneer een NAVO-top in Brussel plaatsvindt: terwijl de regeringsleiders van de landen van het bondgenootschap vergaderen, werken hun partners een of ander cultureel verantwoord programma af. Deze keer trokken ze naar de Muziekkapel Koningin Elisabeth in Waterloo voor een klassiek concert.

Tijdens de pauze van dat concert mochten onder anderen Melania Trump, Emine Erdogan en Brigitte Macron proeven van de chocolade van Herman Van Dender, de bekende chocolatier uit Schaarbeek. "Al toen ze aankwamen toonden ze zich erg geïnteresseerd", zegt hij in "De wereld vandaag" op Radio 1 (zie audio onder).

"Velen onder hen wilden meteen proeven, maar ze moesten wachten tot de pauze. Mevrouw Erdogan heeft niet geproefd, maar ze heeft me wel meteen in Istanbul uitgenodigd om cursussen over chocolade te geven om mijn knowhow naar Turkije over te brengen."

"Melania Trump heeft wel geproefd. De meesten kozen voor donkere chocolade, maar zij ging voor melkchocolade. Ze noemde het the best ever. Haar medewerkers zijn nadien mijn visitekaartje komen vragen. Ik vrees voor een stormloop op mijn winkel."

"Ik kreeg veel vragen over de oorsprong van de chocolade. Ze waren geïnteresseerd te weten dat we voor onze chocolade bij de boon vertrekken en dat we niet met industriële chocolade werken."

Meest gelezen